0315 - 695 969 aanvraag@begedo.nl

Hier een regel toevoegen

Diepgatboren / Langgatboren

Het boren van gaten met een diepte-diameterverhouding van 100:1 is een specialistische aangelegenheid. Vanuit onze filosofie om alle bewerkingen in huis uit te kunnen voeren, heeft BeGeDo geïnvesteerd in de multifunctionele diepgat boormachine SAMAG TFZ-2.

Dit stelt ons in staat om o.a. eenzijdig koelkanalen aan te brengen over een lengte van 1 meter. Door de procesbetrouwbaarheid kan er vanaf de andere zijde ook aangeboord worden waardoor het bereik nog groter wordt.

Bij het diepgat- of langgatboren wordt er gebruik gemaakt van éénlippen boren.

In tegenstelling tot de spiraalboor, snijdt de éénlippenboor excentrisch. Hierdoor zijn deze boren niet zelf centrerend en dient er bij het aanboren een boorbus of pilootgat toegepast te worden. Eenmaal in het materiaal stuurt het gereedschap zichzelf; dankzij geleidingpads wordt het gat gepolijst wat uiteindelijk resulteert in een nauwkeurig rond gat met behoud van rechtheid.

Bij het diepgatboren wordt het koelsmeermiddel door een intern koelkanaal vanuit de boor aangevoerd en samen met de spanen in een enkele V-vormige groef (kraal) van de boorschacht uit de boring geleid. Dit is alleen mogelijk als de machine het koelsmeermiddel, met voldoende volume en druk beschikbaar stelt. De procesbewaking hiervan speelt tijdens het boren dan ook een essentiële rol en kan worden opgestuurd tot een druk van 100 Bar.

Toepassingen & markten

BeGeDo Gereedschapmakerij voert freeswerk uit voor bedrijven in diverse branches. Enkele belangrijke branches die wij bedienen zijn:

Automotive | Transport | Fiets | Machinebouw

Uw vraag is het begin van onze oplossing

Laat via het contactformulier uw telefoonnummer achter. Wij nemen spoedig contact met u op; samen bespreken we de mogelijkheden.