0315 - 695 969 aanvraag@begedo.nl

Wij gebruiken zinkvonken in de Achterhoek

Zinkvonken is een specialisme dat we uitvoeren binnen ons familiebedrijf in de Achterhoek. Bij BeGeDo in Ulft maken we gebruik van zinkvonken om hoogwaardige matrijzen op een efficiënte manier te produceren. Met behulp van zinkvonken brengen we zeer kleine details tot op aanzienlijke diepte over. Door de zeer nauwkeurige afmetingen is dit proces ideaal voor het ontwikkelen van een matrijs.

Toepassingsmogelijkheden van zinkvonken

Zinkvonken is een efficiënt bewerkingsproces voor het vervaardigen van matrijzen. Met zinkvonken maken we gebruik van elektronen die in het materiaal worden gevonkt. De elektronen werken als een soort stempel. Dit is een zeer nauwkeurige toepassing om kleine details op aanzienlijke diepte over te brengen. De eerste stap bij het zinkvonken is het aanmaken van een zogenaamde vonkdoorn met behulp van frezen. Zo vonkdoorn kunnen we ook aanmaken door middel van draadvonken, waarbij we ook een elektrisch geladen draad gebruiken. De vonkdoorn is het negatief van datgene wat wij in uw matrijs weg moeten nemen. Dit kan bijvoorbeeld een beeldmerk zijn dat als een stempel functioneert. Nadat de vonkdoorn is gemaakt, laten wij deze in uw werkstuk zinken om zodoende het gewenste resultaat te bereiken. Indien er over grote afstand gereedschapstaal moet worden gevonkt, zijn er in verband met slijtage meerdere vonkdoorns in het proces nodig. Dit bewerkingsproces wordt ook toegepast bij matrijsonderhoud, om uw matrijs te repareren of kleine aanpassingen te maken.

Maak een afspraak om het zinkvonkproces te bespreken

Binnen onze gereedschapmakerij werken onze specialisten met diverse bewerkingsprocessen, waaronder zinkvonken. Bent u geïnteresseerd in meer informatie over dit bewerkingsproces? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 0315 – 695 969. Binnen ons matrijsbouwbedrijf maken we gebruik van de beste technieken voor het produceren van matrijzen.

dummy
Charmilles - Roboform 400

Merk
Charmilles

Model
Roboform 400

Bereik (X-Y-Z)
400x300x370

Charmilles - Roboform 20

Merk
Charmilles

Model
Roboform 20

Bereik (X-Y-Z)
300x200x200

Uw vraag is het begin van onze oplossing

Tip:
Bekijk ook onze overige mogelijkheden