0315 - 695 969 aanvraag@begedo.nl

Uw matrijs in topconditie (foto)

Onze disciplines

Frezen

Met 9 CNC freesmachines kunnen wij uw matrijs op korte termijn inplannen voor aanpassingen en/of herstelwerkzaamheden.

In overleg met de klant wordt de keus gemaakt om het bestaande onderdeel te herstellen (bijvoorbeeld in combinatie met laserlassen), of een nieuw/aangepast onderdeel aan te maken.

Met een maximale bed belasting van 10 ton kunnen wij, afhankelijk van de door te voeren werkzaamheden, de doorlooptijd verkorten door uw matrijs samengesteld te frezen. Hierdoor bespaart u zowel de tijd als kosten van (de-)montage.

Diepgatboren / Langgat boren

Het boren van gaten met een diepte-diameterverhouding van 100:1 is een specialistische aangelegenheid. Vanuit onze filosofie om alle bewerkingen in huis uit te kunnen voeren, heeft BeGeDo geïnvesteerd in de multifunctionele diepgat boormachine SAMAG TFZ-2.

Dit stelt ons in staat om o.a. eenzijdig koelkanalen aan te brengen over een lengte van 1 meter. Door de procesbetrouwbaarheid kan er vanaf de andere zijde ook aangeboord worden waardoor het bereik nog groter wordt…

Draadvonken

Wanneer er scherpe contouren in uw matrijs moeten worden aangebracht, kunnen wij dit door draadvonken voor u aanbrengen. Draadvonken kan op zowel geharde als ongeharde materialen worden toegepast.

Door middel van vonkoverslag van een dunne messing draad naar het te bewerken materiaal kan een zeer nauwkeurig en scherp contour in uw werkstuk worden aangebracht. Deze techniek is uitermate geschikt om zeer smalle sleuven aan te brengen die met frezen niet mogelijk zouden zijn.

Zinkvonken

Wanneer u over een grote diepte een zeer nauwkeurige aanpassing moet doorvoeren in uw matrijs, kan zinkvonken een uitkomst zijn.

Bij zinkvonken maken wij gebruik van elektroden die in het materiaal worden gevonkt. De elektrode werkt als een soort stempel; dit is zeer nauwkeurig, en kan kleine details tot op aanzienlijke diepte overbrengen…

Laserlassen

Uw matrijzen worden veelvuldig gebruikt en hebben op den duur last van gebruikssporen zoals vlies vorming en afgebroken delen waardoor het product niet meer voldoet aan uw eisen.

Bij BeGeDo kunnen wij zowel harde als zachte materialen met behulp van laserlassen toevoegen. Afhankelijk van het moedermateriaal (zoals gereedschapstaal, brons, aluminium, titanium), de hardheid en de toepassing, kunnen wij uit een breed assortiment van lasdraden kiezen. Hierbij blijven de hardheid en eigenschappen van zowel het moedermateriaal als… 

Slijpen

Met de hoogst mogelijke precisie worden matrijsdelen op elkaar afgestemd. Of het nu gaat om het nawerken na een oppervlakte behandelingen zoals bijvoorbeeld harden, of het weer vlakken en pas maken van ingelopen schuiven; Vlakslijpen is een onontbeerlijk basisbewerking

Omdat wij ook het vlakslijpen in huis uitvoeren, kunt u als klant rekenen op de kortst mogelijke doorlooptijden van uw matrijs onderdelen en stempels.

Uw vraag is het begin van onze oplossing