0315 - 695 969 aanvraag@begedo.nl

Our capabilities

Milling

With eight 3-axis CNC milling machines, we can switch quickly to work on your project.

All our milling machines are equipped with Heidenhain control, our toolmakers can be used flexibly in this way and the choice for a milling machine is made based on the work to be carried out.

For example, we can choose to approach a project horizontally or vertically; we can mill up to 60,000 rpm using high frequency heads; we can save the lead time and costs by making an adjustment composed on our milling machine with a bed load of 10 tons

Diepgatboren/langgatboren

Vanuit onze filosofie om alle bewerkingen in huis uit te kunnen voeren, heeft BeGeDo geïnvesteerd in de multifunctionele diepgat boormachine SAMAG TFZ 2-1000.

Dit specialisme stelt ons in staat om o.a. eenzijdig koelkanalen aan te brengen over een lengte van 1 meter. Door de procesbetrouwbaarheid kan er van twee zijdes aangeboord worden waardoor het bereik nog groter wordt.

Bij diepgat- of langgatboren maken wij gebruik van excentrische éénlippen boren. Deze boren zijn niet zelf centrerend  moeten bij het aanboren door middel van een boorbus of pilootgat aangestuurd worden. Eenmaal in het materiaal stuurt het gereedschap zichzelf; dankzij geleidingpads wordt het gat gepolijst wat uiteindelijk resulteert in een nauwkeurig rond gat met behoud van rechtheid.

Het koelsmeermiddel wordt door een intern koelkanaal vanuit de boor aangevoerd en samen met de spanen in een enkele V-vormige groef van de boorschacht uit de boring geleid. Omdat dit alleen met voldoende volume en druk (tot 100 Bar) mogelijk is, speelt procesbewaking  een essentiële rol bij het diepgatboren. 

Laserlassen

Uw matrijzen worden veelvuldig gebruikt en hebben op den duur last van gebruikssporen zoals vlies vorming en afgebroken delen waardoor het product niet meer voldoet aan uw eisen.

Bij BeGeDo kunnen wij zowel harde als zachte materialen met behulp van laserlassen toevoegen. Hierbij blijven de hardheid en eigenschappen van zowel het moedermateriaal als het gelaste deel behouden. Afhankelijk van het moedermateriaal (zoals gereedschapstaal, brons, aluminium, titanium), de hardheid en de toepassing, kiezen wij uit een breed assortiment van lasdraden.

Het samenspel van onze ervaren mensen en de nauwkeurige machines (wij lassen vanaf 0.1mm ) stelt ons in staat om zelfs op lastige plaatsen, nauwkeurig en met lage warmte inbreng, reparaties uit te voeren. 

Draadvonken

Met onze draadvonkers kunnen wij scherpe contouren in uw project aanbrengen. Draadvonken kan op zowel geharde als ongeharde materialen worden toegepast.

Door middel van vonkoverslag van een dunne messing draad naar het te bewerken materiaal kan een zeer nauwkeurig en scherp contour in uw werkstuk worden aangebracht. Draadvonken is uitermate geschikt om zeer smalle sleuven aan te brengen die met frezen niet mogelijk zouden zijn.

Zinkvonken

Bij zinkvonken maken wij gebruik van elektroden die in het materiaal worden gevonkt. De elektrode werkt als een soort stempel; dit is een zeer nauwkeurige toepassing om kleine details tot op aanzienlijke diepte over te brengen.

De eerste stap bij het zinkvonken is het dat wij met behulp van frezen en/of draadvonken een zogenaamde vonkdoorn aanmaken ; De vonkdoorn is het negatief van datgene wat wij in uw matrijs weg moeten nemen; dit kan bijvoorbeeld een beeldmerk zijn dat als een stempel functioneert. 

Nadat de vonkdoorn is gemaakt, laten wij deze in uw werkstuk zinken om zodoende het gewenste resultaat te bereiken. Indien er over grote afstand materiaal moet worden gevonkt, zijn er in verband met slijtage meerdere vonkdoorns in het proces nodig

Vlakslijpen

Met de hoogst mogelijke precisie worden matrijsdelen op elkaar afgestemd. Of het nu gaat om het nawerken na een oppervlakte behandelingen zoals bijvoorbeeld harden, of het weer vlakken en pas maken van ingelopen schuiven; Vlakslijpen is een veelgebruikte basisbewerking.

CAD/CAM 

Onze engineers werken met SolidWorks voor het tekenen aan nieuwe en bestaande matrijzen. Indien een klant een bestand vanuit een andere tekenprogramma’s beschikbaar heeft, kan dit veelal naar SolidWorks worden geconverteerd  voor verdere bewerking.

Voor het aansturen van onze bewerkingscentra maken wij gebuik van Mastercam

 

 

(De)montage en bankwerken

Om wijzigingen aan een matrijs door te voeren, moet deze vaak eerst gedemonteerd en gereinigd worden. Hierbij beschikken wij over een breed pakket aan hulpgereedschappen en jarenlange ervaring om uw project praktisch onderhanden te nemen.

Veel van onze projecten bevatten onderdelen die langdurig op elkaar zijn ingelopen. Ons vakmanschap maakt dat wij de maatvoering van bestaande, herstelde en nieuwe delen door middel van bankwerken perfect op elkaar af kunnen stemmen

 

Uw vraag is het begin van onze oplossing